Bıçak Bileyici Çeşitleri

Bıçaklar, sürekli kullanılmaları durumunda zaman içerisinde keskinliklerini yitirebilir. Bu durum en kaliteli ve keskin bıçaklar için bile geçerlidir. Keskinliğini kaybeden bıçaklar; sebze ve meyvelerin doğrama esnasında ezilmesine ya da zor kesilmesine neden olur. Keskinliğini yitiren bıçaklar, mutfakta kesme ve doğrama işlerini zorlaştırır. Bu problemlerin ortadan kaldırılabilmesi için, bıçak bileyici ile bıçakların bilenmesi gerekir. Bıçak bilemek kolay bir işlemdir. Ancak bileme için kullanılacak bileyiciler, bileme kalitesini doğrudan belirler. Mutfağınızdaki bıçakları ilk günkü keskinliklerine ulaştırmak için kullanabileceğiniz bıçak bileme ürünlerini bu kategoride bulabilirsiniz.

Bıçak Bileme Taşları

Bıçak bileme taşı bıçakların ve diğer kesici malzemelerin körelen ağızlarının açılması için kullanılan en eski yöntemlerden biri. Bileme taşı, yağ taşı ve Girit taşı gibi farklı isimlerle anılan bileme taşları, genellikle volkanlardan elde edilir. Aşındırıcı bir yüzeye sahip olan bu taşlar, çelik yüzeyleri 1-2 mikrona kadar inceltir ve keskinleştirir. Bıçak bileme taşları kare, dikdörtgen ya da daha farklı şekillerde olabilir. Mutfağınızdaki bıçakları daha keskin hale getirmek için kullanabileceğiniz bileme taşları, Enplus farkıyla bu kategoride sizleri bekliyor.

Masatlar ve Mini Bıçak Bileme Aparatları

Masatlar, bıçak bileme taşları kadar eski olmasa da bileme için kullanılan geleneksel yöntemlerden biridir. Genellikle plastik bir sap ve bileyici çelik yüzeyden oluşan masatlar ile düzenli kullanımda bıçaklarınızı hep keskin tutabilirsiniz. Bıçaklar tamamen körelmeden yapılan bileme işlemi, tam keskinliğin sağlanabilmesi açısından önemlidir. Wüsthof kaliteli ve paslanmaz bileme çeliği kullanılarak imal edilen Wüsthof bıçak bileyici modelleri ile mutfağınızdaki tüm bıçakları ve kullandığınız diğer kesici aletleri birkaç saniye içerisinde bileyebilirsiniz.

Mini bıçak bileyici, son dönemlerde yaygınlaşan ve bileme taşları ile masatlara kıyasla daha pratik şekilde kullanılabilen bileyicilerdendir. Mini bileyiciler ile bıçaklar daha güvenli bir şekilde keskinleştirilebilir. Üstelik bu ürünler ile yapılan bileme işlemleri, bıçağın diğer yöntemlere göre daha keskin hale gelmesine de olanak tanır. Çoğu zaman U veya V şeklinde bir aparatın ortasında yer alan bileme çeliğine, bıçağın ya da bilenecek olan diğer ürünlerin sürtme-çekme hareketleri yapılarak bileme gerçekleştirilir. Mini bıçak bileme aparatları tek kademeli ya da çift kademeli olabilir. Çift kademeli olan aparatlar, daha etkin bir bileme sağlar. Bu noktada kaliteleri ve işlevsellikleriyle öne çıkan Wüsthof mini bıçak bileyici modelleri, Enplus ayrıcalığıyla sizi bekliyor.

Bıçak Bilemenin Püf Noktaları

Bıçak bileyici aparatlar ya da masatlar ile bıçaklarınızı bilemek oldukça kolay. Ancak her işte olduğu gibi, burada da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcut:

  • Masat ya da bileme taşı ile bıçak bilenirken, en iyi sonuç, 20 derecelik açı ayarlaması ile alınır.

  • Bıçak bileme taşları, masatlar ya da mini bileme aparatları ile keskinleştirme işlemi yapıldıktan sonra, bıçakların iyice temizlenmesi gerekir. Bileme esnasında çelik aşındığı için, kesilen yiyeceklerle birlikte insana geçebilir. Bu yüzden de bileme sonrası kalan siyah tortunun iyi temizlenmesi önemlidir.

  • Bileme işlemi bıçak tamamen kesmez hale gelmeden önce yapılırsa daha iyi sonuç alınır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmesini inceleyebilirsiniz