MOLIENDO HONDURAS SAN MARCOS COLOAL VILLAGE 250GR
MOLIENDO HONDURAS SAN MARCOS COLOAL VILLAGE 250GRMOLIENDO
MOLIENDO HONDURAS SAN MARCOS COLOAL VILLAGE 250GRMOLIENDO

MOLIENDO HONDURAS SAN MARCOS COLOAL VILLAGE 250GR (700.10.0011)

Marka : MOLIENDO
Fiyat : ₺65,45(KDV Dahil)
Barkod : 8682190852274
₺11,53 'den başlayan taksitlerle

ADET

Artır Azalt

Özellikler

Çekirdek Tipi: Arabica (Catuai, Caturra, Pacas, Bourbon)

Hasat Zamanı: Aralık - Nisan

İşleme süreci: Yıkanmış

Tadım Notları: Çikolata, karamel

Aroma (Koku): Çikolata, tropik meyveler

Gövde: Orta

Yetiştiği İrtifa: 1350+ m

Asidite: Düşük

İçim:   İlk yudumdan itibaren baskın hissedilen çikolata tadı, yudum sonrası yerini karamel tatlarına bırakıyor. Soğudukça karamel tadı belirginleşirken pürüzsüz krema hissi kuvvetleniyor. Çikolata tadı belirgin hissedilse de bir bitter çikolata gibi keskin değil. Karamel ve meyvemsi tatlarla dengelenen içimi nedeniyle birçok beğeniye hitap eden keyifli bir içim sunuyor.

Honduras’ın El Salvador sınırına yakın Marcala bölgesinden gelen bu kahve, klasik Latin Amerika kahvelerinin dokularını barındırsa da içimiyle kendine özgü bir tat ortaya koyuyor. Bunun belli başlı birkaç nedeni var.

Honduras’ın Kahve Enstitüsü IHCAFE (Honduran Coffee Institute) Honduras’ın birçok bölgesinde merkezlere sahip ve bu bölgelerdeki çiftçilere ücretsiz tadım imkânı da sağlıyor. Bunun yanı sıra yeni tatlar oluşturabilmek için de yenilikçi çalışmalar yapıyor. Bu bölgede yer alan Sasa’daki çiftlikte yapılan son denemelerden biri ise fermantasyonu üst seviyeye çıkartarak kahve kirazındaki şeker miktarını artırmak ve bunun kahveye bir lezzet olarak yansımasını sağlamak. Bu bölgedeki üretimin bir bölümünde son dönemde kullanılan bu yöntem sayesinde bölge kahveleri tadım olarak da diğer bölgelerden ayrışıyor.

Bir diğer etmen ise bölgedeki yüksek rakım ve buna paralel civar bölgelere göre daha düşük sıcaklık. Hem daha yüksek yerde olması sebebiyle aldığı oksijen miktarının azalması, hem de daha soğuk hava bu bölgedeki kahve ağaçlarının olgunlaşma sürecini artırıyor. Daha yavaş büyüyen meyveler daha fazla lezzetleniyor.

Çerez Kullanımı