Besleyici Tavuk Çorbası

Besleyici Tavuk Çorbası

Besleyici Tavuk Çorbası

Bu klasik ve besleyici tavuk çorbası tarifi, hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek. Soğuk kış günlerinde içini ısıtacak, hasta hissettiğinizde ise sizi rahatlatacak bu tarif, her evde kolayca yapılabilecek malzemelerle hazırlanır.

Malzemeler:

1 büyük boy tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)
2 litre su
2 adet havuç, küp küp doğranmış
2 adet kereviz sapı, ince dilimlenmiş
1 büyük boy soğan, küp küp doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı tuz (tadına göre ayarlayabilirsiniz)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1/2 çay kaşığı kurutulmuş adaçay
1 yaprak defne
1/2 su bardağı ince bulgur veya arpa şehriye
Yarım demet taze maydanoz, ince kıyılmış
 

Hazırlanışı:

Büyük bir tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya tavuk göğsünü ekleyin ve orta ateşte, tavuk pişene kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın. Tavuğu tencereden çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra tavuğu küçük parçalara ayırın veya didikleyin.

Tavuğun haşlandığı suya doğranmış havuç, kereviz, soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber, kekik, adaçayı ve defne yaprağını da ekleyip karıştırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Didiklenmiş tavuk etini, bulgur veya arpa şehriyeyi tencereye geri ekleyin. Çorbanın kıvamı sizin tercihinize bağlı olarak, şehriye veya bulgurun pişme süresine göre değişiklik gösterebilir. Genellikle 10-15 dakika yeterli olacaktır

Çorba pişip, sebzeler ve bulgur yumuşadığında, ocaktan alın ve defne yaprağını çıkarın. Taze kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Etiketler: tavuk çorbası
Şubat 21, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR