Izgara Makineleri ile Birbirinden Leziz Yemekler

Mutfaklarımızda artık sağlıklı yemekler için yarışıyor gibiyiz. Sosyal medya, dijital mecralardaki değişik sağlıklı tarifleri ve leziz ızgaraları artık evimizde denemek ızgara makineleri ile çok kolay! Et, balık, hindi ve tavuk ürünlerini diyetinize uygun olarak pişirmek zahmetli olmaktan çıkıyor. Yeşil salatalarla buluşturarak tüketebilirsiniz.

Izgara Makineleri Nasıl Kullanılır?

Bahçede veya piknik yaparken et ve sebze pişirmek için kullanılan barbeküler kömürle, gazla ve elektrikle çalışır. Kömürlü ızgara çeşitlerinden farklı olarak dumansız ve kokusuz pişirme yapan elektrikle çalışan ürün çeşitleri elektrikli ızgara barbeküler arasında yer alır. Kullanılacak alana göre özellikleri değişiklik gösteren elektrikli ızgara makinelerinin kullanım şekilleri birbirinden farklıdır.

Elektrikli Izgara Makinelerin Büyük Kolaylıkları

Birbirinden farklı türleri olan ızgara çeşitlerinin kullanım şekli birbirinden farklıdır. Kömürle çalışan barbeküler için mangal kömürü ve çalı çırpı gibi malzemelere ihtiyaç duyulur. Kuru odun ve çeşitli malzemeler ile yakılan barbeküye kömür konur ve kömür iyice ısınınca ızgara kömürlerin üzerine yerleştirilerek sebzeler ve etler pişirilir. Farklı tür barbeküler kullansanız da barbeküyü yakmadan önce mutlaka düz ve sağlam bir zemine oturtmanız gerekir. Elektrikli mutfak aletleri içerisinde yer alan Elektrikli Izgara Makineleri kolay çalışır. Düz bir zemine sabitlenen Elektrikli Izgara en yüksek ısıda 10 dakika ısıtılır. Isınan barbeküde pişirilecek et türüne uygun derece seçilerek, gıdalar üzerine yerleştirilir. Elektrikli Izgara kapaklı bir model ise, yağ kokusunun etrafa yayılması için kapağını kapatmak gerekir ve modeline bağlı olarak havalandırma kapağı varsa, fazla buharın çıkması için kapaklar açılır. Et türüne uygun ısı ayarı yapılabildiği için, etleri uygun şekilde pişiren elektrikli ızgara barbeküler daha lezzetli etler pişirebilirsiniz.

Izgara ve mangal adı ile tanınan Izgara Makineleri özellikle balkon, teras ya da bahçe gibi açık alanlarda deniz ürünü, kırmızı et, beyaz et veya çeşitli sebzeleri pişirmek için kullanılır. Balkonda, bahçede ailenizle ve dostlarınızla barbekü keyfi yapmanıza imkân veren ürünler, çeşitli özellikleri ile birbirinden ayrılır. Özellikle apartman dairelerinde veya şehir merkezlerindeki evlerin bahçelerinde yapılan mangal, duman ve koku gibi durumlar yüzünden çevreye rahatsızlık verir.

Elektrikle çalışan ve kokusuz, dumansız barbekü yapmanıza imkân veren modern Izgara Makineleri, balkonlar ve bahçeler için iyi bir tercih olacaktır. Kompakt tasarımı ile dikkat çeken modern ürünler hem kolay saklanır hem de farklı ortamlarda rahatça kullanılabilir. Elektrikli ızgara makineler etleri ve sebzeleri dumansız pişirdiği için, sağlıklı ve lezzetli etler hazırlamanıza imkân verir. Tek düğme ile çalıştığı için daha çabuk ısınan elektrikli barbekü çeşitleri, hızlı ve kolay kullanımı ile öne çıkar. Özellikle modern tasarımı ile dikkat çeken ürünlerde ısı ayarı düşmez ve etler lezzetini korur.

Izgara Üzerinde Yapılabilecek Birbirinden Lezzetli Tarifler

Elektrikli Izgara Makinelerinde birbirinden çeşitli et ürünleri yapılabilir. Bu ürünler arasında çeşitli balıklar, tavuk eti, antrkot ya da pirzola gibi yiyecekler yer alır. Ayrıca ciğer, taşlık, böbrek gibi sakatat ürünleri de barbeküde pişirilmesi mümkün olan yiyecekler arasında yer alır. Mangal keyfi yapmak isteyen kullanıcılar elektrikli ızgara makinelerinde birbirinden farklı yiyecekler pişirir. Bu yiyeceklerin arasında çeşitli et ürünleri olarak balık, tavuk, kırmızı et, sucuk, sosis ve sakatat (ciğer, taşlık vb.) yer alır. Mantar, havuç, biber, patlıcan, domates, sarımsak ve soğan gibi sebzeler de elektrikli ızgarada rahatça pişirilebilen yiyecekler arasında yer alır. Daha önceden pişirmiş olduğunuz yiyecekler, elektrikli ızgara makinelerinde rahatça ısıtılarak tekrar sıcak haline gelir. Isıtılabilen yiyecekler arasında börek, sandviç, lavaş gibi çeşitli hamur işleri örnek olarak gösterilebilir.

Izgara Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mangal keyfi gerçekleştikten sonra bir sonraki barbekü keyfinizin de sağlıklı olabilmesi için elektrikli ızgara makinelerinin temizlenmesi gerekir. Bu sebeple leke çıkarıcı çeşitli temizlik ürünleri tercih edilebilir. Mikro fiber bez veya yumuşak yüzeyli bir bulaşık süngeri yardımı ile leke çözücü temizlik ürünlerini karıştırarak elektrikli ızgarayı temizleyebilirsiniz. Çıkarılan plakaya sahip olan elektrikli ızgara modellerini arzu ederseniz çıkartarak yıkayabilirsiniz. Böylelikle bir sonraki kullanımınız için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çerez Kullanımı