Ev Yapımı Makarna Keyfi

Ev Yapımı Makarna Keyfi
  • Ev Yapımı Makarna Keyfi

    Bu tarifle, evinizin rahatlığında lezzetli makarnayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdi, bu basit adımları takip ederek mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakma zamanı. Haydi, birlikte başlayalım

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Bir karıştırma kabında unu ve tuzu karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları ile zeytinyağını içine kırın. Bir çatal yardımıyla önce yumurtaları çırpın, sonra yavaşça unu karışıma dahil edin. Hamur toparlanana kadar karıştırmaya devam edin.

Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın. Elastik ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak fakat yapışkan olmamalıdır. Gerekirse, yoğururken az miktarda un ekleyi

  • 2 su bardağı un (Ekstra, tezgah üzeri için)
  • 3 büyük boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

Hamuru sıkıca streç filme sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süreç, glutensiz hamurun elastikiyetini artırır ve makarna kesimini kolaylaştırır

Dinlenmiş hamuru dört eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tezgah üzerinde ince bir tabaka haline getirene kadar açın. Makarna makinesi kullanıyorsanız, hamuru makineden geçirerek istediğiniz kalınlıkta yapraklar elde edin. Makine yoksa, merdane ile de açabilirsiniz.

Hamur yapraklarını istediğiniz boyutlarda kesin. Geniş bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnaları 2-3 dakika veya al dente olana kadar pişirin. Pişirme süresi makarnanın kalınlığına bağlı olarak değişebilir

 

Etiketler: makarna
Şubat 21, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR