Düdüklü Tencere Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın en kaliteli ve güvenli düdüklü tencereleri

İyi bir düdüklü tencere nasıl olmalıdır. Sağlıklı düdüklü tencere kullanmanın kuralları nelerdir. Bu sorularınızın en iyi cevabını son derece pratik ve güvenli ürünlerimizde bulabilirsiniz.

Yeni nesil düdüklü tencerelerin fiyatı eski daha basit tasarımlara göre farklıdır. Zamandan ve enerjiden tasarruf yapmayı sağlayan mantıklı bir yatırımdır. Yemeklerin tadını korurken yiyecekleri besin değeri olarak daha sağlıklı bir şekilde pişirmenize olanak sağlar. Düdüklü tencereler gıdaların suyunu daha az kullanarak basınç yöntemiyle pişirdiğinden tencerede pişirilen yemeklere oranla %50 daha fazla vitamin ve minerali içinde barındırıyor. Patlamayan düdüklü tencere arıyorsanız eğer akıllı teknoloji ile tasarlanan düdüklü tencerelerimizi tercih ederek tehlikesiz mutfağınızda zamandan tasarruf ederek leziz yemekler hazırlayabilirsiniz.

Düdüklü Tencere Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Düdüklü tencere nasıl kullanılmalıdır? Düdüklü tencere patlar mı? Patlamayan düdüklü tencere var mı? Tehlikesiz düdüklü tencere nasıl açılır? Bütün bu soruların cevaplarıyla leziz yemekler yapmamızı sağlayan düdüklü tencere kullanımını detaylandıralım. Yemeklerin pişirme süresini kısaltan, besinlerin içindeki mineralleri tutarak daha sağlıklı pişmesini sağlayan düdüklü tencere, patlayabilir korkusuyla tedbirli kullanılan mutfak araçlarının başında gelir. Yemeklerin kokusunun eve yayılmasını da önleyen düdüklü tencere, yemekleri daha sağlıklı hale getiriyor. Yemek yapmayı pratik hale getiren bu tencere, diğer tencerelere göre daha tehlikeli olarak algılanıyor. Kullanımındaki ayrıntıları öğrenerek dikkatli bir şekilde yemeklerinizi yapabilir, yiyeceklerin lezzetinden ödün vermeyerek nefis yemek tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Düdüklü Tencereler ve Kullanımı

- Düdüklü tencereyi tamamen doldurmayınız. Bu durum buharın sıkışmasını ve dışarı çıkmasını engeller. Bu nedenle tencerenin 1/3 oranını boş bırakmaya özen gösterin.

- Eski tarz düdüklü tencerelerde, tencerenin düdük kısmı manuel olarak ayarlanıyor. Hava çıkışının doğru şekilde sağlanması için, tencerenin kapağını kapattıktan sonra düdüğü elle dik konuma getiriyorsunuz. Yeni model düdüklü tencerelerde ise bu işlem otomatik olarak yapılıyor. Aradaki kullanım farkı bu şekildedir.

- Otomatik düdüklü tencerelerde, düdük kendiliğinden kapanmaktadır. Fakat düdüklü tencere modernize edilmiş ancak düdüğü yine elinizle ayarlıyorsanız, düdüğü çaldıktan 1 dakika sonra indiriniz. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında hava dışarı çıkmaya devam etmektedir. Bu hava çıkışı sebebiyle 60 saniye beklemeniz, daha güvenli sonuç almanızı sağlar.

- En sık yapılan düdüklü tencere kullanım hatalarından biri ise yemek piştikten ve ocak kapandıktan sonra tencereyi ocaktan hemen almaktır. Aslında ocağı kapattığınızda tencerenin içindeki basınç yani yemeğin kaynama işlemi devam eder. Düdükten çıkan hava tamamen gittiğinde yani 60 saniye beklediğinizde yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.

- Yemek pişince içindeki havanın çıkması için kısa bir süre geçmesini beklemek güvenlik için gereklidir. İçindeki basınç kapağın açılmasını zorlaştırır. Bu süreyi beklediğinizde düdüklü tencerenin kapağı daha kolay bir şekilde açılacaktır.

- Tencerenin düdük bölümüne gıdalardan veya baharatlardan küçük parçalar sık sık kaçmaktadır. Bunun sonucu düdüğün tıkanmasına ve hava çıkışının azaltmasına neden olmaktadır. Bu yüzden yemek yaptıktan sonra, düdük kısmını dikkatlice temizlemeniz gerekmektedir.

- Normal tencerelere göre çok daha kısa sürelerde yemekleri pişiren düdüklü tencere, yemek yapmayı daha kısa süreli pratik bir hale getirir. Unutulmaması gereken nokta ise, her yemeğin pişme süresinin farklı olduğudur.

- Donmuş gıdaları pişirmeden önce buzdolabında, oda sıcaklığında veya suda çözülmesi için bekletiniz. Aynı zamanda donmuş gıdaların normal gıdalara oranla daha kısa sürede piştiğini de unutmayınız.

- Düdüklü tencerede yemek pişirirken mutlaka su ekleyin. Az su kullanırsanız eğer su bittiğinde yemeğin dibinin tutmasına sebep olabilir. Düdüklü tencerede yemeğinizi pişirirken kapağı açıp kontrol edemeyeceğiniz için, su miktarını pişireceğiniz gıdalara uygun şekilde ayarlayınız.

Düdüklü Tencereler Nasıl Kullanılır?

Düdüklü tencere doldurulurken maksimum çizgisi aşılırsa içerisindeki basınç patlamaya neden olabilir.

Düdüklü tencerenin ocaktan aldığınız gibi kapağını hemen açmaya kalkmayınız, havası ve basıncı boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz.


 

Çerez Kullanımı