Yaşam gerekliliklerinin temel unsuru olan beslenme gereksinimi günümüzde yeni bir alışkanlığa dönüşmüştür. Yeme içme alışkanlığına eklenen lezzetler ile pişirme yöntemlerinin başında tencere gelmektedir. Türk kültüründe “tencere yemeği” olarak adlandırılan onlarca çeşit yemek vardır. Bu yemeklerin lezzeti malzemeleri kadar tencere özelliğinden gelmektedir. WMF tencere çeşitleri arasında birçok yiyeceği pişirebileceğiniz tencere modelleri bulunmaktadır.
WMF tarafından sunulan geniş ürün yelpazesi içerisinde süt tenceresi, kaynatma tenceresi, paslanmaz çelik tencere, derin tencereler veya sığ tencereler olmak üzere farklı seçenekler bulunmaktadır. WMF’in özel pişirme gereçleri arasında düdüklü tencere, granit tencere, buharlı tencere gibi modeller tekli veya set halinde kullanıcılara sunulmaktadır. İhtiyacınıza uygun tencere çeşitleri ile mutfağınızda dilediğiniz yemeği enerji tasarrufu yaparak kısa sürede hazırlayabilmeniz mümkündür.
Tencere Kullanımında Hangi Materyal Hangi Kullanımda Daha İyi?
Tencere satın alırken farklı materyaller ön plana çıkmaktadır. En yaygın olarak kullanılan tencere materyali çeliktir. Çeliğin ısıya, darbelere, paslanmaya karşı gösterdiği yüksek ve uzun ömürlü dayanımı çok fazla tercih edilmesini sağlamıştır. Geleneksel yöntemlerden ilham alınarak tasarlanan tencere materyalleri günümüzde ileri teknoloji sayesinde daha geniş bir yelpazeye yayılmıştır. Çelikten sonra adından en çok söz ettiren materyal, granittir. Granitten yapılan tencereler, metale göre daha geç soğuduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Seramik tencere çeşitleri besinlerin vitaminlerini koruma özelliği sayesinde tencere modelleri arasında öne çıkmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki her yemeğin kendine özgü bir kimliği olduğu için tencere seçimi de yemeğin lezzetini arttırmaktadır.
Seramik tencerelerin yapışmaz özelliği sayesinde makarna, pilav gibi yemek çeşitleri için en uygun olanıdır. Doğal malzemelerden üretildiği için seramik tencereler insan sağlığı açısından da önemli bir yere sahiptir.
Mutfaklarda son dönemlerde yer almaya başlayan granit tencereler, kırmızı et yemekleri için en ideal kullanımı sunar. Yanmaz yapışmaz özelliği sayesinde kavurma gibi uzun süren et yemeği türlerinde kullanılmaktadır. Az yağlı yemekler için de granit tencere tercih edebilirsiniz.
Çelik tencereler, bilinen en eski tencere modellerinden biridir. Sebze, tavuk ve balık yemekleri için çelik tencere kullanabilirsiniz. Paslanmaz özellikteki çelik tencereler uzun ömürlü olduğu için mutfaklarda çok uzun süredir yer almaktadır.
WMF Fusiontec Nedir?
WMF tencerelerinde kullanılan Fusiontec teknolojisi, tencerenizin pişirme hızını arttırmaktadır. Isının tencerenin tüm yüzeyine eşit bir şekilde yayılmasını sağlar. Böylelikle yiyecekleriniz eşit ısıda pişerek bir kısmının yanma veya pişmeme gibi olumsuz durumları ortadan kaldırır. Isı tencereye eşit bir şekilde yayıldığı için yemeğin pişme süresini de kısaltmanıza ve tüm bunların yanı sıra kolay temizlenebilir olması yemek pişirme deneyiminizi arttırmanıza yardımcı olur.
Tencere Üreticisi WMF Hangi Ülkeye Ait?
Alman mühendisliğini 1853 yılından günümüze ilk günkü kalitesi ve dehasıyla taşıyan WMF, Almanya’ya ait bir markadır. WMF tencere çeşitlerine entegre edilen teknoloji, tasarım ve mühendislik dehası; profesyonel mutfaklar ve ev mutfaklarında doğru materyali kullanma bilgisini herkese ulaştırmaya devam etmektedir