Chermoula sos, Kuzey Afrika ülkelerinin geleneksel tariflerinden biridir. Özellikle Fas mutfağında sıklıkla kullanılan Chermoula sos, kırmızı ve beyaz etlere ya da sebzelere aromatik bir tat verir. Siz de yemeklerinizde farklı tatlar denemeyi sevenlerdenseniz işte Chermoula sos tarifi:
2 demet/2 su bardağı kişniş yaprağı
1 demet/1 su bardağı maydanoz
3-4 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon tohumu
½ çay kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım su bardağı kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
Bir demet maydanoz ve iki demet kişniş yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra bir kesme tahtasında ince ince doğrayabilir ya da sebze doğrayıcısını kullanabilirsiniz. Doğrama işlemi sonucunda ölçü olan 1 su bardağı dolusu maydanoz ve kişniş elde etmiş olursunuz. 3-4 diş sarımsağı ve tuzu bir havana alın ve sarımsaklar tuzla birlikte püre haline kadar dövün. Dövülmüş sarımsakların üzerine doğradığınız kişniş ve maydanoz yapraklarından azar azar ekleyin ve havanda nazikçe döverek otlarınızı sarımsakla birlikte püre kıvamı elde edene kadar karıştırın. Havandaki malzemeleriniz püre haline geldikten sonra yarm su bardağı zeytinyağını ve taze olarak sıktığınız limon suyunu üzerine ekleyin. Lezzetlendirmek için baharatlarınızı da ekleyerek karıştırın. Damak tadınıza göre zeytinyağı ve tuzu daha fazla ekleyebilirsiniz. Chermoula sosunuz hazır. Izgara balık, sebze ya da tavukla birlikte servis edebilirsiniz.
Eğer sosunuz fazla geldiyse kalan sosu bir vakumlu kavanoza alarak üzerine zeytinyağı dökerseniz bu lezzet yumağını bir süre daha muhafaza edebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmesini inceleyebilirsiniz