Chermoula sos, Kuzey Afrika ülkelerinin geleneksel tariflerinden biridir. Özellikle Fas mutfağında sıklıkla kullanılan Chermoula sos, kırmızı ve beyaz etlere ya da sebzelere aromatik bir tat verir. İşte Chermoula sos tarifi:
Chermoula sosun kullanımı oldukça çeşitlidir. İşte en iyi eşlik ettiği yemekler:
Chermoula sos taze otlar içerdiğinden dolayı raf ömrü sınırlıdır. Ancak doğru şekilde saklandığında bu süre uzatılabilir.
Buzdolabında hava almayan cam bir kavanozda saklandığında 4-5 gün tazeliğini korur. Zeytinyağı, sosun bozulmasını geciktirir, ancak içindeki taze otlar ve limon suyu zamanla aromasını kaybetmeye başlayabilir.
Evet, Chermoula sos dondurularak saklanabilir. Küçük porsiyonlar halinde buzluk kaplarına ya da buz kalıplarına koyarak dondurabilirsiniz. Bu yöntemle 2-3 aya kadar bozulmadan kalabilir. Kullanacağınız zaman buzdolabında çözülmesini bekleyip tekrar karıştırarak kullanabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.