Hindistan Cevizi Kremalı Ice Latte
Hindistan Cevizi Kremalı Iced Latte
1 shot Espresso
2 tatlı kaşığı Vanilya şurubu
150 ml süt
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
Buz
Krema için:
1 paket hazır krema
2 oz Hindistan cevizi
2 oz Vanilya şurubu
Yapılışı:
Krema, Hindistan cevizi ve vanilya şurubu karıştırma kabına alınarak kabarana kadar (en az 5 dk) mikserle çırpılır.
Soğuk demlediğimiz bir shot espressoya, 2 yemek kaşığı vanilya şurubu eklenerek karıştırılır.
Buzla doldurulan bardağa önce süt, ardından espresso eklenir, Hindistan cevizi kremasıyla süsleyerek servis edilir.
Notlar:
Kremayı çırpmadan önce ve servis esnasında soğuk olmasına dikkat edin.
Gün içinde bitmeyen kremanın kabını streç filmle kapatarak gün içinde buzdolabında, mağaza kapanışında kabı dondurucu kısma alarak saklayabilirsiniz.
Dilerseniz espressoyu çift shot kullanarak Flat White olarak da servis edebilirsiniz.
Espressoyu SES985’te, “Çift+” miktar ayarıyla demleyebilirsiniz.
Etiketler: kahve, soğuk kahve
Ağustos 14, 2025
Listeye dön