Kuşkonmazlı Fırın Omlet (Frittata)

Kuşkonmazlı Fırın Omlet (Frittata)

Malzemeler (2-3 kişilik):

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 1/3 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
  • 6-8 dal kuşkonmaz
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (veya ricotta)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı (tavayı yağlamak için)
  • Tuz & karabiber
  • Taze kekik veya maydanoz (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:

  1. Kuşkonmazları yıkayın, alt kısımlarını kesin ve kalan gövdeleri 2-3 parçaya bölün.
  2. Bir tencerede su kaynatın, kuşkonmazları içine atın ve 1,5-2 dakika kadar haşlayın. Renginin canlı kalması için hemen soğuk suya alın.
  3. Yumurtaları derin bir kapta sütle birlikte çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Kuşkonmazları, rendelenmiş peyniri ve baharatları karışıma ekleyin.
  5. Döküm tava veya seramik tavayı yağlayın. Yumurtalı karışımı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Mutfakta pratik ve lezzetli yemekler için fırın modellerini keşfedin!

Sunum Önerisi:

İnce dilimlenmiş, ılık frittatayı yanına roka ve balzamik sosla sunabilirsiniz. Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirerek ekstra şıklık katabilirsiniz.

Etiketler: omlet , yemek tarifleri - yaz mevsimi
Haziran 04, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR