Şeftalili Buzlu Espresso Tarifi

Şeftalili Buzlu Espresso Tarifi

Şeftalili Buzlu Espresso Tarifi                   

Malzemeler:                                   

1 adet olgun ama sert şeftali (kabuklu, ince dilimlenmiş)                                            

2 shot espresso (veya 100 ml güçlü soğuk kahve)                                           

200 ml sade maden suyu (soğuk)                                                          

1 tatlı kaşığı bal ya da akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)                                                    

Bolca buz                                                        

Birkaç taze nane yaprağı (süsleme için)                 

Hazırlık:                                            

Şeftaliyi ince dilimler hâlinde kesin ve bardakların dibine yerleştirin. Hafifçe ezerek aromasını salmasını sağlayabilirsiniz.                                         

Her bardağa bol buz ekleyin.                                   

Üzerine espressoyu yavaşça dökün. (Önceden soğutulmuş olması önerilir.)                                        

Soğuk maden suyunu dikkatlice ekleyin. Köpüğü koruyarak dökmek içeceğin görünümünü güzelleştirir.                                     

Dilerseniz bal ya da akçaağaç şurubunu son anda ekleyip hafifçe karıştırın.                         

Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.                                                                                                    

Etiketler: espresso, buz, kahve
Temmuz 08, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR