Buharlı Pişirici Modelleri

Son yıllarda buharlı pişiriciler sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlamak isteyenler için mutfağın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Buharlı pişiricilerde yemekler doğrudan ya da dolaylı olarak ateşle temas etmez. Özel bir hazne içerisinde bulunan buharın tutulması ile ağır ağır pişer. Elektrikle çalışan buharlı yemek pişirici modelleri ile sofralarınızda lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Sebzeler, deniz ürünleri, et, tavuk, pirinç, makarna, yumurta ve hatta tatlılar gibi birçok farklı yiyecek bu yöntemle pişirilebilir.

Sage SPR680

Avustralya’da doğan ve kalitesi sayesinde kısa sürede tüm dünyaya yayılan Sage, mutfak aletleri üretiminde dünyanın lider markalarından biridir. Geliştirmiş olduğu işlevsel buharlı düdüklü ile evinizde birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Paslanmaz çelik malzemeden üretilen Sage SPR680 akıllı düdüklüyü uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 3 kademeli güvenlik kilidine sahip bu ürün, pişirme esnasında oluşabilecek tüm tehlikeleri kontrol altıda tutar. Üstelik Sage buharlı pişirici yemek pişirmenin yanı sıra yoğurt mayalamak için de işlevsel bir üründür. Yoğurt mayalama modu bulunan pişiricinizi bu modda kullanarak kıvamı ve lezzeti tam yoğurtlar mayalayabilmeniz mümkündür.

WMF Buharlı Pişirici

Buharlı pişirici tencere üretiminde öne çıkan bir diğer marka ise WMF’dir. Almanya’da yemek pişirme tutkunlarının en çok tercih ettiği WMF markasının buharlı pişiricisi ile yiyeceklerin besin değerini kaybetmeden pişirebilirsiniz. Aynı anda iki farklı sıcaklık oluşturarak, iki farklı yemeğin, farklı derecelerde pişirilebilmesine olanak tanıyan çift katlı buharlı pişirici modeli ile siz de evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Buharda Pişirmenin Faydaları

Yemekleri buharda pişirmenin son yıllarda popüler bir hale gelmesinin temelinde, bu yöntemin sağlamış olduğu faydalar yer alıyor. Buharlı sebze pişirici olarak doğan bu ürünler, zaman içerisinde tüm yemekler için kullanılabilecek şekilde evrilmiştir. Buharlı pişiricileri kullanmanın sağladığı bazı avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Besin Değerlerinin Korunması: Buharlı pişirme, gıdalardaki besin değerlerinin korunmasına yardımcı olur. Diğer pişirme yöntemlerine kıyasla daha az vitamin, mineral ve antioksidan kaybına neden olur. Bu, gıdaların daha besleyici kalmasını sağlar.
  • Lezzet ve Dokunun Korunması: Buharlı pişirme, yiyeceklerin lezzet ve dokusunun daha iyi korunmasını sağlar. Su buharı, yiyeceklerin doğal lezzetini ve besin öğelerini hapsederek daha yumuşak ve sulu bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur.
  • Yağ Kullanımının Azalması: Buharlı pişirme, yağ kullanımını azaltma avantajı sunar. Gıdaları buharla pişirirken, yağsız veya az yağlı bir yöntem kullanabilirsiniz. Bu da daha düşük kalorili ve daha sağlıklı yemekler hazırlamanıza yardımcı olur.
  • Aroma ve Renk Koruma: Buharlı pişirme, yiyeceklerin doğal aromasını ve rengini korur. Diğer pişirme yöntemlerinde, yiyeceklerde aroma ve renk kaybı olabilir, ancak buharlı pişirme bu etkileri minimize eder.
  • Hızlı ve Etkili Pişirme: Buharlı pişirme, gıdaların daha hızlı ve daha etkili bir şekilde pişmesini sağlar. Su buharı, yiyecekleri her yönden sarar ve daha homojen bir şekilde ısıtır. Bu da daha kısa pişirme süreleriyle sonuçlanır.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmesini inceleyebilirsiniz