Tencere Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Tencereler yapıldığı malzemelere göre çelik, ısıya dayanıklı borosilikat cam, toprak, emaye, granit, bakır veya döküm olarak tasarlanabilir. Gelişmekte olan son teknoloji ile birlikte pişirdiğiniz yemeklerin tencereye yapışmasını engellemek amacıyla titanyum, granit, emaye ve seramik iç yüzeyli tencere türleri son yıllarda oldukça tercih sebebidir. Tencere seçiminiz yemeklerinizin pişme süresinden, lezzetine kadar etkilemektedir. Pişirilen yemeğin pişme derecesini, lezzetini ve kıvamını büyük ölçekte etkileyerek bünyesinde yemeğin en iddialı takım arkadaşıdır. Kızartılan, fırınlanan ya da haşlanan yiyecekler tencerelerinizin yapıldığı malzemelere göre tercih edildiğinde mutfakta profesyonel bir şef gibi çalışmak mümkün oluyor. Tencerelerinizin kalitesi yemeklerinizin sadece lezzetini değil, besin değerlerini de son derece etkiliyor. Sağlıklı bir sofra için sağlıklı bir tencere kullanımını tavsiye ediyoruz.

Tencere seçimi mutfakta bir yemeğin kaderini belirleyen en önemli unsurdur. En taze sebze ve meyveleri, etin en iyisini, balığın en mükemmelini baharatların en kalitelisini kullansanız da bazen yemekleriniz istediğiniz lezzette olmayabilir. Pişireceğiniz yemeğin en önemli materyali tencerelerdir.

Hazırlanacak lezzetli tarifler için kullanılan pişirme aracının yani tencere çeşitlerinden birinin doğru seçilmesi, yemeğin yapılış şekli ve malzemeleri kadar önemlidir. O halde, hangi yemeği hangi tencerede pişirmelisiniz sorusunun cevabını Enplus tencerelerde arayabilirsiniz.

Döküm Tencereler

Ham maddesi demir olan döküm tencere doğal kimsayal barındırmayan yapısıyla ile öne çıkar. Diğer tencerelere göre daha sağlıklı ve daha lezzetli yemeklerin kahramanıdırlar. Çok dayanıklı olmaları nedeniyle uzun süreler kullanılabilirler.

Makarna Tencereleri

Makarna tenceresi son dönemde mutfaklarımıza girmiş en iyi makarna pişirme aracıdır. Makarnanızı ister iyi pişmiş tercih edin isterseniz aldente makarna için bir makarna tenceresi pratik bir buluşma noktasıdır. İçinde uyumlu süzgeci sebebiyle oldukça kullanışlıdır. Makarna tenceresinin tasarımı delikli olduğundan bu şekilde içeride hapsolan ısı dışarı çıkar ve makarna çeşidine göre daha kıvamında pişmiş olur.

Düdüklü Tencereler

İyi bir düdüklü tencere nasıl olmalıdır. Sağlıklı düdüklü tencere kullanmanın kuralları nelerdir. Bu sorularınızın en iyi cevabını son derece pratik ve güvenli ürünlerimizde bulabilirsiniz. Güvenlik önlemlerinin teknolojiyle donatılmasından dolayı yeni nesil düdüklü tencereler fiyat olarak eski tasarımlara farklıdır. Düdüklü tencere zamandan ve enerjiden tasarruf yapmayı sağlayan mantıklı bir mutfak yardımıdır. Besinlerin lezzetini korurken yiyecekleri daha sağlıklı bir şekilde pişirmenize olanak sağlar. Düdüklü tencereler gıdaların suyunu daha az kullanarak basınç yöntemiyle pişirdiğinden tencerede pişirilen yemeklere oranla %50 daha fazla vitamin ve minerali içinde barındırıyor. Patlamayan düdüklü tencere arıyorsanız eğer akıllı teknoloji ile tasarlanan düdüklü tencerelerimizi tercih ederek tehlikesiz mutfağınızda zamandan tasarruf ederek leziz yemekler hazırlayabilirsiniz.

Sos Tencereleri

Makarnanızı makarna tencerenizde hazırladıktan sonra sıra makarnalarınızı star yapacak bir sos hazırlamaya gelmiştir. İddialı bir sos tarifini uygulamaya geçmeden hemen önce iyi bir sos tenceresi seçmelisiniz. Çeşitleri tasarlanırken çok farklı materyallerden yararlanılan sos tencereleri için en çok kullanılan malzeme çeliktir. Kapaklı ve kapaksız seçenekleri olan sos tencerelerinin çapı genellikle 20 cm civarındadır. Sos tencereleri sayesinde çeşitli soslar ile yemeklerinizin, hamburgerlerinizin ve etlerinizin lezzeti sofranın starı haline gelebilir. Küçük boyutlarda tasarlanmasıyla az miktarda yemek pişiren bireyler ve çekirdek aileler için ideal boyutlarda olmasıyla mutfakların vazgeçilmez tercihidir.

Pilav Tencereleri

Güzel bir başlangıç sonrası Enplus'tan tercih ettiğiniz düdüklü tencerenizde pişirdiğiniz ana yemeğinizin yanına bir pilav hazırlamak istediniz. Bunun için kapağında buhar çıkışını sağlayan bir delik olan pilav için tasarlanan tencere tasarımları daha uygundur. Bu sayede pilavınız güzelce demlenir. Pilav tencereleri, tencerelerin az yüksekliğe sahip 24-32 çaplı sığ tencerelerdendir. Çok derin olmaması pilavınızı kısa sürede pişirmenizi sağlar. Pilavınızın güzel demlenmesi kadar tencerenize yapışmaması da tencere tercihi için çok önemlidir. Pilav çeşitlerinin dibinin tutmasını engellemek amacıyla tencerelere teflon, seramik veya titanyum kaplama taban yapılır. Bu tarz tencereler genişliği sebebiyle karnıyarık gibi tarifler içinde uygun olduğundan mutfağımızdaki çok amaçlı kullanımıyla yerini alır.

Sığ Tencereler

Sığ tencereler döküm, seramik ve çelik olmak üzere mutfaklarda kullanılan temel pişirme elamanıdır. Genellikle pilav tenceresi olarak kullanılmaktadır. Karnıyarık dolma gibi yemeklerin de baş tacı olan sığ tencereler mutfağımız için en star parçalardandır. Kapaklı olarak tercih edilmektedirler.

Granit Tencereler

Doğal granit taştan üretilen pişirme tencereleri, oldukça sağlıklı güvenilirdir. İçeriğindeki minerallerine göre beyaz, pembe veya gri renkte olabilen granit taşı kaplama malzemesidir ve tencereye kendi rengini verir. Granit tencereler, granit taşının tabanında kaplama malzemesi olarak kullanıldığı tencerelere çeşitidir. Granit taşı kullanılarak kaplaması yapılan granit tencere, doğaldır. Malzemesinin bir çeşit faydalı taş olan granit tencereler çelik, teflon ve alüminyum tencere ve tavalardan farklı olarak çizilmez, daha fazla dayanıklıdır. Çizilmeyen bir yapısı olduğu için oldukça sağlıklı bir üründür. İşte bu yüzden son zamanlarda keşfedilmeye başlayan granit tencereler, mutfaklarda zevkle sağlıklı yemek yapmak ve uzun ömürlü malzemeden yapılan tencerelerle yemeklerine lezzet katmak isteyenlerin ilk tercihlerinden olmaya başladı.

Çelik Tencereler

Tencerelerde kullanılan çelik paslanmaz çeliktir. Demir, krom, nikel gibi metallerin karışımıyla oluşan bir alaşım olup bünyesindeki krom ise paslanmaya karşı koruyuculuk sağlar. Çelik tencereler çok dayanıklı ve ayrıca da ekonomik oluşuyla mutfak alışverişlerinde çok uzun yıllar kullanım sağladığından çok tercih edilmektedir. Çelik tencerede hangi tür yemekler pişirilir sorusuna cevap olarak çelik tencereler için sebze yemeklerinden, çorbalara, türlülerden, et, tavuk ve balık yemeklerine kadar aklınıza gelebilecek her tarif için uygundur. Pişirme işlemi yanı sıra farklı boyutlarıyla saklama kabı olarak da sıkça kullanılır. Pişirme deyince akla ilk gelen çelik tencereler ile sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Buharlı Pişiriciler

Bir buharlı pişirici için içindeki minerallere dokunmadan lezzet ve vitamin barındıran yiyeceklerin hazırlanması için iyi bir yatırımdır. Fakat buharlı pişiriciyi nasıl kullanırım sorusunu soruyor olabilir misiniz? Güvenli ürünlerle bu çok kolaydır. Buharlı pişiricilerin içine buharda pişirmek istediğiniz yiyecek yerleştirilir ve istenilen porsiyonlara bölünür. Buharlı pişirici, porsiyon büyüklüğünü ayarlamayı veya yiyeceğin kıvamını pişirme sürelerine göre pişiren kişiye bırakır. Buharda pişen sebzeler ve besinler minerallerini içinde tutacağından hem lezzet hem de pişme derecesi olarak daha iyi sunum yapılabilir. Sağlıklı beslenmek için her alternatifi göz önünde bulunduran her bireyin ilk tercihi buharlı pişiricilerdir.

 

 

 

Çerez Kullanımı