Yüzlerce yıllık bir tarihe sahip olan kuru et, etin kanından ve yağından arındırılması işlemiyle yapılır. Etin yağsız kısmı alınır ve tuz, aroma verici baharatlarla harmanlanarak suyunun akması için bir torbaya konulur ve bekletilir. Bekleme esnasında baharatlara birlikte et olgunlaşmaya başlar. Suyundan arındırılan et ikinci aşamada esintili ve kuru bir yere asılır. Etinizin kuruduğunu anlamak için astığınızdaki ağırlıktan %30 kaybolduğunda etiniz kurumuş demektir. Etin kuruma süresi hava koşullarına bağlı olarak birkaç hafta sürebilir.
Kadim insanlık tarihinden günümüze gelen gıda koruma yöntemleri, teknolojik gelişmenin de insanların deneme yanılma yöntemleri sonucunda ulaştıklarını daha konforlu bir hale getirmiştir. Günümüzde et kurutma işlemi her zaman rahtlıkla yapılabilen bir işlem değildir ve uzun süreç istemektedir. Et kurutma dolapları sayesinde etlerinizi zahmetsizce kurutarak zamandan da tasarruf etmiş olursunuz. İster normal, ister isli dilediğiniz gibi etleri kurutabilirsiniz. Doğal yöntemlerde bazen şansa ve hijyen için güvenlik önemleri almanıza ihtiyaç duyarsınız. Gelişen son teknolojiyle üretilen et kurutma dolapları sayesinde hiçbir şansa ihtiyacınız kalmayacak. Geleneksel olarak yaptığınız işlemleri tek bir dolapla yerine getirebilirsiniz.
Kuru et dana, hindi, tavuk, balık, ördek, kaz gibi birçok farklı kırmızı ve beyaz et türlerinden elde edilir. Pastırma, füme, isli, Boşnak eti olarak karşımıza çıkan kuru et yemeklerden sandviçlere hamburgerlere kadar hemen her yerde kullanılabilmektedir. Hangi et türünden yapılırsa yapılsın kuru et türleri her zaman sağlıklı ve lezzetli seçeneklerin başında gelmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmesini inceleyebilirsiniz